Шансовете за кабинет с първи мандат намаляват. Първо се вижда, че

...
Шансовете за кабинет с първи мандат намаляват. Първо се вижда, че
Коментари Харесай

Политологът Даниел Стефанов: Шансовете за кабинет с първи мандат намаляват

Шансовете за кабинет с първи мандат понижават. Първо се вижда, че " - "  отказват да вземат участие в такова болшинство, както и явно " ". Вторият детайл, който ме навежда на мисълта е, че Борисов сподели, че ще предложат напълно партиен кабинет, което понижава възможностите да бъде подсилен. Това разяснява политологът Даниел Стефанов в изявление пред БНР.

Според него " в този момент е мъчно да се приказва за кабинет с втори мандат, а третият мандат е по-особен ": " Защото, в случай че някое от тези неща, които излязоха като искане и позиция на " "  за референдум за ЕС и НАТО, е правилно, както и други неща, значи, че евентуално към този момент има блок от няколко партии, които застават зад много сходни позиции и могат да имат болшинство за трети мандат ".

Стефанов изясни, че Законът за референдумите е инструментът, с които няколко партии Народно събрание да създадат допитване, дали България да е член на Европейски Съюз и НАТО, " тематики, които досега не са били поставяни под въпрос ".

" В тази група поставям, " " и " ", евентуално и " ", изясни мнението си Даниел Стефанов.

Той разяснява, че няма да е задоволително, само че към този момент се вършат сондажи за поддръжка и от " - ", само че " не знаем позицията на ".

" Крайният резултат не е толкоз значим, към този момент има различен роман, какво България може да съставлява. Ако досега евроатлантическата ориентировка изглеждаше непоклатима, към този момент се образува блок, които се легитимира и демонстрира, за какво ще се бори при последващи избори ", предвижда Даниел Стефанов.

И добави:  " Говори се за пряк референдум за НАТО, това не значи, че България автоматизирано ще напусне двете организации, но приказва за смяна на курса на България. Тези няколко партии имат противоположни на позицията за поддръжка на Украйна упоменатите тематики ".

Според него много неразбираема наподобява опозицията, защото сигналите от Народно събрание за неустойчивост са много странни.

" Погледнато в общ проект, не мисля, че има партия, която сега би рискувала да влезе в договаряния за втория мандат. Пеевски, макар желанието и упоритостите, не е в положение да провокира митинги против себе си. Смятам, че ще продължи да се стреми към присъединяване във властта, очевидно с съответни хора, той ще продължи да бъде главен детайл в евроатлантическата ориентировка на страната, само че дали това ще докара до ръководство, не мога да кажа ", сподели Стефанов.

Той изясни, че се приказва интензивно за смяната на изборната система у нас и че е нужна сериозна полемика.

" Разговорът би трябвало да е по-широк. Някои изборни системи основават парламенти с по-стабилни държавни управления, други изборни системи са с по-високо посланичество на групи от обществото. Нашата дава положително посланичество на обществото. Не знам дали е подобаващ момента да понижим това посланичество. Не приказваме за крайните версии, а в случай че погледнете 5-те точки на, в тях не се приказва излизане на България от Европейски Съюз, а за предоговаряне и референдум за еврото, което ще отслаби позицията България в Европейски Съюз ", разяснява Даниел Стефанов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР